Rasai kecantikan bersama produk Mary Kay yang dapat membantu menghasilkan kulit muka yang lebih licin, lembut, tegang tanpa pengelupasan. Sekiranya anda ingin mencuba produk Mary Kay, sila hubungi saya (Ayza) di talian 019-4582016 atau email : azaflower@yahoo.com Rasailah sendiri kehebatan produk Mary Kay...

Saturday, December 29, 2012

TimeWise Night Restore & Recover Complex

Harga RM190



FAEDAH DAN PERAKUAN
7 daripada 10 wanita bersetuju bahawa kulit mereka berasa lebih muda selepas seminggu. Dan dalam satu kajian pengguna bebas selama 12 minggu, satu majoriti besar wanita bersetuju bahawa TimeWise® Night Restore & Recover Complex  mengurangkan tanda-tanda penuaan pramatang dan kerosakan akibat persekitaran sebagai antara faedah yang 
ketara.*
 71% mengatakan ia mengurangkan keketaraan kerosakan akibat persekitaran
 70% mengatakan ia mengurangkan tanda penuaan pramatang
 69% mengatakan ia mengurangkan keketaraan garis ekspresi 
 76% mengatakan kulit berasa lebih tegang

Keputusan yang dilaporkan dalam satu kajian pengguna bebas selama 12 minggu



PELANGGAN SASARAN
 Wanita yang sedia melawan penuaan pada tahap yang seterusnya
 Wanita yang sedia menggunakan teknologi terkini dan ramuan yang paling berkesan 
 Wanita yang pernah melihat faedah ketara yang dibawakan produk TimeWise® dan ingin meningkatkan lagi faedah produk yang mereka sedang guna. 
 Wanita yang mungkin baru mengenali TimeWise® tetapi sedang mencari inovasi baru dalam penjagaan kulit 

BAGAIMANA IA BERTINDAK
Ahli-ahli sains di Pusat Penyelidikan Mary Kay membangunkan satu produk dengan 5 ramuan utama yang membekalkan keperluan yang paling diperlukan kulit anda:

 Ia mencetuskan penghasilan kolagen baru.

 Ia menggalakkan pemulihan kulit, mengurangkan kesan kerosakan harian

 Ia menggalakkan pusingan ganti sel kulit.

 ia dapat membantu memperkuat dan menstabilkan perintang kulit, dan mengekalkan paras lembapan.

Monday, December 24, 2012

PENTINGNYA PELINDUNG UV


APA TU SPF?
Marykay sun protector with SPF35/PA+++ (Price RM120)

SPF maksudnya " Sun Protection Factor" atau ringkasnya merujuk pada jumlah masa seseorang individu boleh terdedah pada cahaya matahari tanpa perlindungan sebelum mengalami kesan kulit terbakar atau kemerahan akibat UVA dan UVB. Jangan malas nak guna pelindung UV kerana ia bukan sahaja melindungi dari kerosakan kulit yg diakibatkan oleh matahari & penuaan kulit. Paling penting dari pre-cancerous growth..atau kanser kulit!!! 

APA PULA UVA & UVB?
Senang jer nak ingat....
# Pancaran UVA akan meninggalkan kesan AGING @ penuaan, pigmentasi, kedut sehingga kelapisan ke2 kulit iaitu dermis.
# Pancaran UVB...B for Bakar @ burning...so pendedahan kulit pada UVB tanpa perlindungan akan membuatkan kulit epidermis terbakar..



Friday, December 21, 2012

tudung ala fareeda


tudung ala-ala fareeda..sape berminat boleh calling-calling saaya, harga RM120 

Thursday, December 13, 2012

Perubahan ketara dalam seminggu


 Ingin dapatkan kulit yang lembut, licin, menghapuskan garis-garis halus, mengecilkan pori-pori dan menampilkan kulit yang cantik dan licin hanya dalam 1 minggu..dapatkan set Timewise Microdermabrasion yang memg luar biasa dan sungguh berkesan..

Hanya menggunakan langkah 1 dan 2 sahaja terbukti memberi kesan yang mengagumkan..

Langkah 1 :
Timewise Microdermabrasion, Refine 57g, (RM165)

Langkah 2 :
TimeWise Microdermabrasion, Replenish 20ml ( RM155)




Selepas menggunakan Set TimeWise Microdermabrasion selama seminggu sahaja:



85% menampakkan peningkatan tekstur kulit.
73% menampakkan pengurangan garis halus.
71% menampakkan pori yang tampak lebih kecil.

Microdermabrasion, kini merupakan prosedur bukan pembedahan yang ke-4 paling popular di Amerika Syarikat. Dengan Set TimeWise Microdermabrasion, anda boleh nampak & rasa faedah segeranya di rumah tanpa banyak belanja. Set ini mengandungi kristal mikro halus yang digunakan oleh ahli dermalogi.

Set TimeWise Microdermabrasion dibangunkan untuk sesiapa sahaja yang mempunyai garis-garis halus dan pori ketara serta berkulit kering, bersisik, yang inginkan kulit yang kelihatan lebih sihat dan muda dengan segera.


Bagaimana Set Microdermabrasion berfungsi?

Langkah 1: Memperhalus (Refine)

  • ialah pengelupas canggih yang segera mencergaskan kulit untuk menampilkan permukaan kulit yang lebih berseri & sihat. Losen putih berkrim dengan kristal pengelusan ini
  •  Menyuap dan menyuburkan kulit dari bawah melalui peningkatan mikro peredaran.Ini membawa oksigen kebahagian atas kulit untuk merangsang peredaran untuk mencipta kulit yang lebih sihat dan berseri-seri.
  •  Secara berkesannya mengurangkan kewujudan pori dengan menanggalkan sel kulit mati yang semulajadinya terbentuk di dalam & sekitar luar tepi setiap pori.


Langkah 2: Penambahan ( Replenish )

segera diserap kedalam kulit untuk menjadikannya licin & lembut. Serum ringan & berwarna-warni ini:
  •  Menyuap dan menyuburkan kulit dari atas dengan kompleks teh tigaan eksklusif Mary Kay.
  • Membantu proses peremajaan kulit dan melindungi kulit daripada pencemaran persekitaran.
  • Menenangkan kulit dan membantu mengembalikan keseimbangannya.
  • Menyediakan kulit untuk langkah seterusnya dalam penjagaan kulit.
Bagaimanakan ia berbeza dengan produk Microdermabrasion yang lain dipasaran?

Banyak jenama menawarkan hanya satu langkah. Yang lain pula sekadar menawarkan pelembap sebagai langkah kedua. Langkah 2: Penambahan betul-betul mengasingkan Set Mary Kay Microdermabrasion daripada pesaingnya. Ia merupakan serum mewah, mengandungi vitamin, antioksidan & antiperengsa yang menyuburkan kulit lembut, licin yang ditinggalkan oleh Langkah 1: Memperhalus. Ia juga menghalang kulit daripada kanser kulit.

Bilakah anda harus menggunakan TimeWise Microdermabrasion?

Ia boleh digunakan pada waktu pagi/petang, 2-3 kali seminggu, selang 2 hari diantara pemakaian itu. Ia boleh digunakan bersama mana-mana produk penjagaan kulit Mary Kay selepas membersih, mengelupas & menyegar.



Wednesday, December 12, 2012

Sunday, December 9, 2012

cantik dengan Timewise Liquid Foundation

Timewise Liquid Foundation

Saya ingin berkongsi pengalaman dengan rakan-rakan sekalian, tentu ramai di antara kita nak tahu apakah rahsia untuk mendapatkan satu solekan yang cantik, flawless dan glowing tp tak begitu over..

Rahsianya hanya satu, iaitu pemilihan foundation yang tepat untuk kulit anda. Ada orang yang nak Nampak puith, dia sanggup memakai foundation yang kod nya cerah walaupun dia sepatutnya kena pakai foundation yang warnanya sawo matang. Ada orang takut terlampau putih jadi dia pakai foundation yang sesuai untuk kulit sawo matang padahal tak sesuai pun dengan dirinya.
 

Kawan-kawan jangan macam tu, okey? Pilihlah foundation yang serasi dan sesuai dengan warna kulit kita. Biasanya customer yang order online melalui saya, saya akan bertanyakan samaada kulit nya cerah, sederhana cerah atau sawo matang atau gelap?? Pemilihan warna adalah penting bagi mendapatkan solekan yang cantik ya..

Perasan tak solekan pengantin memerlukan banyak layer foundation dan makan masa juga untuk aplikasi foundation sahaja. Ini bermakna foundation sangat penting dan WAJIB dalam arena solekan ni.Jangan silap memilih warna. Ini petua yang sangat penting! Kulit kita ibarat kanvas, perlu disapu dengan foundation yang tona warnanya sama dengan kulit kita. Barulah cantik untuk solekan mata dan bibir nanti. Tiada guna okey kalau solekan mata vogue the smokey eye dan bibir comel bergincu tapi kulit? Alahai foundation nampak jelas ketara atau kelabu kusam kulit dibuatnya.


Semenjak saya mengenali Marykay sampailah sekarang saya memang penguna setia Timewise Liquid Foundation, Harganya memang berbaloi, sekali beli RM72 tp 10 bulan (kadang-kadang kat setahun tak habis-habis lagi) seterusnya tak payah beli lagi sebabnya walaupun pakai hari-hari tapi dalam kuantiti sikit je. Dia kan liquid, tu yang pakai sikit je dah cover satu muka..jimat duit untuk 7 bulan tu tau.Hehe... Harga RM72 untuk sebotol foundation, pakai 10 bulan..So korang just spend RM7.20 je sebulan, kan? Berbaloi tak?? Liquid foundation ni memg saya suka sebab ia begitu ringan, lembut,  flawless dan glowing pulak 
tu..sapa yang penah memakainya mesti dah jatuh cinta dengan nya..betoi tak??

JOM klik di sini utk lihat testimoni customer saya yang telah menggunakan liquid foundation Mary Kay


Thursday, December 6, 2012

Rahsia wajah sempurna dgn Cream to Powder Foundation

Rahsia wajah sempurna dengan Cream to powder foundation


Bagi anda yang mempunyai Cela, parut jerawat, jeragat diwajah pasti akan mencacatkan penampilan anda bukan??? Bagi mengatasi masalah ini, Marykay memperkenalkan Cream to Powder Foundation. Compact ini berfungsi seperti foundation yang dapat membantu menututpi celaan diwajah anda.

Di antara kelebihan yang dimiliki oleh Cream to Powder Foundation :
** Compact dua-dalam-satu ini disapukan seperti krim dan kemudian mengering kepada kemasan lembut dan matte, tahan hingga 8 jam 

** Formula ringan yang bebas minyak dan kalis air.
**Provides sheer-to-full buildable coverage
** Can be used for touch-up
** Boleh digunakan sebagai concealer








Tuesday, December 4, 2012

Jeragat hilang, kulit makin gebu & cantik dengan Collagen Powder Shaklee




CANTIK.. GEBU..
MENAWAN....
AWET MUDA...

mesti menjadi dambaan semua orang kan?? terutama kaum hawa ni. Sudah menjadi lumrah kehidupan apabila kita miliki rupa paras yang cantik & bersih ini akan menambahkan keyakinan pada diri apabila berdepan dengan orang lain.


Percaya tak jika kita mempunyai masalah jeragat, jerawat, kulit kusam akan menyebabkan produktiviti harian kita kan merosot? Sudah tentu akan merosot, ia disebabkan perasaan runsing melihat paras rupa yang bermasalah sehingga boleh membuatkan perasaan rendah diri & malu akan menguasai diri kita.


Penyebab utama jeragat walaupun sudah menggunakan pelbagai produk kecantikan :


- Pancaran uv matahari yang menjadikan kelebihan pigmen

- Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung & menopaus
- Gelisah & tidak cukup tidur
- Menggunakan makeup yang tidak berkualiti & bermutu rendah
- Masalah pada limpa

Untuk menghilangkan masalah jeragat, jerawat, kulit kering ramai antara kita berusaha mencari cara untuk menyelesaikan masalah yang mereka hadapi itu. Shaklee telah mencipta Collegen Powder yang akan membuatkan anda merasai kesan perubahan hilangkan masalah wajah anda yang berkurangan hari demi hari dan kulit wajah makin menjadi cantik, gebu, menawan & awet muda. Selain itu, anda juga akan perasan tubuh anda semakin sihat dan bertenaga, jisim tulang dan pergerakan sendi semakin lancar serta rambut dan kuku lebih bersinar dan sihat.
Ni hari ni saya nak share testimoni dari Puan S (dia tak mahu dikenali dan kita harus hormati). Beliau sangat berpuas hati dengan hasil SHAKLEE COLLAGEN POWDER ni.
1) Hilangkan Jeragat
2) Ratakan ton kulit
3) Kecilkan liang pori muka
4) Lembutkan kulit
5) Hilangkan parut, calar
 Testimoni pengguna Collagen Powder- kulit cantik semulajadi selepas 6 minggu menggunakan Collegen Powder Shaklee. Bebas pigmentasi & jeragat. Ni gambar original ya, takde edit-edit..

Kajian klinikal membuktikan ia dapat memperbaiki testur kulit wajah dan menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.
♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan
Faedah tambahan :: menyokong KESIHATAN SESENDI & MENGUATKAN TULANG. Bantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.
Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut berkenaan dengan Collagen Shaklee boleh la calling-calling saya (Ayzza) ditalian 0194582016 atau email : azaflower@yahoo.com


7 Rutin jadikan anda lebih CANTIK

Terdapat 7 rutin yang perlu anda ikuti untuk lebih kelihatan Cantik,

1 ) Membersihkan wajah setiap hari dengan menggunakan cleanser atau pembersih wajah.

2) Memakai Krim pelembap yang mengandungi SPF yang dapat melindungi kulit wajah dari panahan cahaya matahari.

3) Memakai krim pelembap pada waktu malam

4) memakai lipbalm sebelum memakai gincu bibir untuk memastikan bibir sentiasa kelihatan lembap.

5) Memicit bintik hitam dan bintik putih seminggu 2 kali supaya kulit wajah kelihatan bersih dan bebas jerawat.

6) Menyapu seluruh tubuh dengan losyen bandan sesudah mandi untuk menjaga kelembapan kulit tubuh.

7) Menyapu krim anti selulit dengan cara yang sama seperti menyapukan losyen badan.

Monday, December 3, 2012

Hasil terbaik dengan Mk Mineral Powder Foundation

Adakah anda masih tercari-cari bedak asas, foundation dengan tekstur yang halus dan memberi kesan sempurna pada wajah anda?? Harganya tidak membebankan ?? Nah dengan Marykay  Mineral Powder Foundation atau bedak debu yang ringan ini berupaya menutupi garis-garis halus, kekedutan dan ketidaksempurnaan pada wajah anda. 
Penggunaan bedak debu ini membuatkan kulit muka anda kelihatan gebu, lembut dan berseri sepanjang haria...


Bagi saya, selain memakai Mary kay liquid foundation, saya juga pengguna setia Mineral Powder Foundation...selepas pakai Timewise Day Solution dan Timewise Moisturizer, pasti saya akan memakai Mineral POwder Foundation.. 


Dengan harga RM72, anda mampu memperolehinya...



Saturday, December 29, 2012

TimeWise Night Restore & Recover Complex

Harga RM190



FAEDAH DAN PERAKUAN
7 daripada 10 wanita bersetuju bahawa kulit mereka berasa lebih muda selepas seminggu. Dan dalam satu kajian pengguna bebas selama 12 minggu, satu majoriti besar wanita bersetuju bahawa TimeWise® Night Restore & Recover Complex  mengurangkan tanda-tanda penuaan pramatang dan kerosakan akibat persekitaran sebagai antara faedah yang 
ketara.*
 71% mengatakan ia mengurangkan keketaraan kerosakan akibat persekitaran
 70% mengatakan ia mengurangkan tanda penuaan pramatang
 69% mengatakan ia mengurangkan keketaraan garis ekspresi 
 76% mengatakan kulit berasa lebih tegang

Keputusan yang dilaporkan dalam satu kajian pengguna bebas selama 12 minggu



PELANGGAN SASARAN
 Wanita yang sedia melawan penuaan pada tahap yang seterusnya
 Wanita yang sedia menggunakan teknologi terkini dan ramuan yang paling berkesan 
 Wanita yang pernah melihat faedah ketara yang dibawakan produk TimeWise® dan ingin meningkatkan lagi faedah produk yang mereka sedang guna. 
 Wanita yang mungkin baru mengenali TimeWise® tetapi sedang mencari inovasi baru dalam penjagaan kulit 

BAGAIMANA IA BERTINDAK
Ahli-ahli sains di Pusat Penyelidikan Mary Kay membangunkan satu produk dengan 5 ramuan utama yang membekalkan keperluan yang paling diperlukan kulit anda:

 Ia mencetuskan penghasilan kolagen baru.

 Ia menggalakkan pemulihan kulit, mengurangkan kesan kerosakan harian

 Ia menggalakkan pusingan ganti sel kulit.

 ia dapat membantu memperkuat dan menstabilkan perintang kulit, dan mengekalkan paras lembapan.

Monday, December 24, 2012

PENTINGNYA PELINDUNG UV


APA TU SPF?
Marykay sun protector with SPF35/PA+++ (Price RM120)

SPF maksudnya " Sun Protection Factor" atau ringkasnya merujuk pada jumlah masa seseorang individu boleh terdedah pada cahaya matahari tanpa perlindungan sebelum mengalami kesan kulit terbakar atau kemerahan akibat UVA dan UVB. Jangan malas nak guna pelindung UV kerana ia bukan sahaja melindungi dari kerosakan kulit yg diakibatkan oleh matahari & penuaan kulit. Paling penting dari pre-cancerous growth..atau kanser kulit!!! 

APA PULA UVA & UVB?
Senang jer nak ingat....
# Pancaran UVA akan meninggalkan kesan AGING @ penuaan, pigmentasi, kedut sehingga kelapisan ke2 kulit iaitu dermis.
# Pancaran UVB...B for Bakar @ burning...so pendedahan kulit pada UVB tanpa perlindungan akan membuatkan kulit epidermis terbakar..



Friday, December 21, 2012

tudung ala fareeda


tudung ala-ala fareeda..sape berminat boleh calling-calling saaya, harga RM120 

Thursday, December 13, 2012

Perubahan ketara dalam seminggu


 Ingin dapatkan kulit yang lembut, licin, menghapuskan garis-garis halus, mengecilkan pori-pori dan menampilkan kulit yang cantik dan licin hanya dalam 1 minggu..dapatkan set Timewise Microdermabrasion yang memg luar biasa dan sungguh berkesan..

Hanya menggunakan langkah 1 dan 2 sahaja terbukti memberi kesan yang mengagumkan..

Langkah 1 :
Timewise Microdermabrasion, Refine 57g, (RM165)

Langkah 2 :
TimeWise Microdermabrasion, Replenish 20ml ( RM155)




Selepas menggunakan Set TimeWise Microdermabrasion selama seminggu sahaja:



85% menampakkan peningkatan tekstur kulit.
73% menampakkan pengurangan garis halus.
71% menampakkan pori yang tampak lebih kecil.

Microdermabrasion, kini merupakan prosedur bukan pembedahan yang ke-4 paling popular di Amerika Syarikat. Dengan Set TimeWise Microdermabrasion, anda boleh nampak & rasa faedah segeranya di rumah tanpa banyak belanja. Set ini mengandungi kristal mikro halus yang digunakan oleh ahli dermalogi.

Set TimeWise Microdermabrasion dibangunkan untuk sesiapa sahaja yang mempunyai garis-garis halus dan pori ketara serta berkulit kering, bersisik, yang inginkan kulit yang kelihatan lebih sihat dan muda dengan segera.


Bagaimana Set Microdermabrasion berfungsi?

Langkah 1: Memperhalus (Refine)

  • ialah pengelupas canggih yang segera mencergaskan kulit untuk menampilkan permukaan kulit yang lebih berseri & sihat. Losen putih berkrim dengan kristal pengelusan ini
  •  Menyuap dan menyuburkan kulit dari bawah melalui peningkatan mikro peredaran.Ini membawa oksigen kebahagian atas kulit untuk merangsang peredaran untuk mencipta kulit yang lebih sihat dan berseri-seri.
  •  Secara berkesannya mengurangkan kewujudan pori dengan menanggalkan sel kulit mati yang semulajadinya terbentuk di dalam & sekitar luar tepi setiap pori.


Langkah 2: Penambahan ( Replenish )

segera diserap kedalam kulit untuk menjadikannya licin & lembut. Serum ringan & berwarna-warni ini:
  •  Menyuap dan menyuburkan kulit dari atas dengan kompleks teh tigaan eksklusif Mary Kay.
  • Membantu proses peremajaan kulit dan melindungi kulit daripada pencemaran persekitaran.
  • Menenangkan kulit dan membantu mengembalikan keseimbangannya.
  • Menyediakan kulit untuk langkah seterusnya dalam penjagaan kulit.
Bagaimanakan ia berbeza dengan produk Microdermabrasion yang lain dipasaran?

Banyak jenama menawarkan hanya satu langkah. Yang lain pula sekadar menawarkan pelembap sebagai langkah kedua. Langkah 2: Penambahan betul-betul mengasingkan Set Mary Kay Microdermabrasion daripada pesaingnya. Ia merupakan serum mewah, mengandungi vitamin, antioksidan & antiperengsa yang menyuburkan kulit lembut, licin yang ditinggalkan oleh Langkah 1: Memperhalus. Ia juga menghalang kulit daripada kanser kulit.

Bilakah anda harus menggunakan TimeWise Microdermabrasion?

Ia boleh digunakan pada waktu pagi/petang, 2-3 kali seminggu, selang 2 hari diantara pemakaian itu. Ia boleh digunakan bersama mana-mana produk penjagaan kulit Mary Kay selepas membersih, mengelupas & menyegar.



Wednesday, December 12, 2012

3 langkah utk dptkan solekan yg sempurna

Untuk dapatkan solekan wajah yang sempurna, sila ikuti 3 langkah dibawahh..









Sunday, December 9, 2012

cantik dengan Timewise Liquid Foundation

Timewise Liquid Foundation

Saya ingin berkongsi pengalaman dengan rakan-rakan sekalian, tentu ramai di antara kita nak tahu apakah rahsia untuk mendapatkan satu solekan yang cantik, flawless dan glowing tp tak begitu over..

Rahsianya hanya satu, iaitu pemilihan foundation yang tepat untuk kulit anda. Ada orang yang nak Nampak puith, dia sanggup memakai foundation yang kod nya cerah walaupun dia sepatutnya kena pakai foundation yang warnanya sawo matang. Ada orang takut terlampau putih jadi dia pakai foundation yang sesuai untuk kulit sawo matang padahal tak sesuai pun dengan dirinya.
 

Kawan-kawan jangan macam tu, okey? Pilihlah foundation yang serasi dan sesuai dengan warna kulit kita. Biasanya customer yang order online melalui saya, saya akan bertanyakan samaada kulit nya cerah, sederhana cerah atau sawo matang atau gelap?? Pemilihan warna adalah penting bagi mendapatkan solekan yang cantik ya..

Perasan tak solekan pengantin memerlukan banyak layer foundation dan makan masa juga untuk aplikasi foundation sahaja. Ini bermakna foundation sangat penting dan WAJIB dalam arena solekan ni.Jangan silap memilih warna. Ini petua yang sangat penting! Kulit kita ibarat kanvas, perlu disapu dengan foundation yang tona warnanya sama dengan kulit kita. Barulah cantik untuk solekan mata dan bibir nanti. Tiada guna okey kalau solekan mata vogue the smokey eye dan bibir comel bergincu tapi kulit? Alahai foundation nampak jelas ketara atau kelabu kusam kulit dibuatnya.


Semenjak saya mengenali Marykay sampailah sekarang saya memang penguna setia Timewise Liquid Foundation, Harganya memang berbaloi, sekali beli RM72 tp 10 bulan (kadang-kadang kat setahun tak habis-habis lagi) seterusnya tak payah beli lagi sebabnya walaupun pakai hari-hari tapi dalam kuantiti sikit je. Dia kan liquid, tu yang pakai sikit je dah cover satu muka..jimat duit untuk 7 bulan tu tau.Hehe... Harga RM72 untuk sebotol foundation, pakai 10 bulan..So korang just spend RM7.20 je sebulan, kan? Berbaloi tak?? Liquid foundation ni memg saya suka sebab ia begitu ringan, lembut,  flawless dan glowing pulak 
tu..sapa yang penah memakainya mesti dah jatuh cinta dengan nya..betoi tak??

JOM klik di sini utk lihat testimoni customer saya yang telah menggunakan liquid foundation Mary Kay


Thursday, December 6, 2012

Rahsia wajah sempurna dgn Cream to Powder Foundation

Rahsia wajah sempurna dengan Cream to powder foundation


Bagi anda yang mempunyai Cela, parut jerawat, jeragat diwajah pasti akan mencacatkan penampilan anda bukan??? Bagi mengatasi masalah ini, Marykay memperkenalkan Cream to Powder Foundation. Compact ini berfungsi seperti foundation yang dapat membantu menututpi celaan diwajah anda.

Di antara kelebihan yang dimiliki oleh Cream to Powder Foundation :
** Compact dua-dalam-satu ini disapukan seperti krim dan kemudian mengering kepada kemasan lembut dan matte, tahan hingga 8 jam 

** Formula ringan yang bebas minyak dan kalis air.
**Provides sheer-to-full buildable coverage
** Can be used for touch-up
** Boleh digunakan sebagai concealer








Tuesday, December 4, 2012

Jeragat hilang, kulit makin gebu & cantik dengan Collagen Powder Shaklee




CANTIK.. GEBU..
MENAWAN....
AWET MUDA...

mesti menjadi dambaan semua orang kan?? terutama kaum hawa ni. Sudah menjadi lumrah kehidupan apabila kita miliki rupa paras yang cantik & bersih ini akan menambahkan keyakinan pada diri apabila berdepan dengan orang lain.


Percaya tak jika kita mempunyai masalah jeragat, jerawat, kulit kusam akan menyebabkan produktiviti harian kita kan merosot? Sudah tentu akan merosot, ia disebabkan perasaan runsing melihat paras rupa yang bermasalah sehingga boleh membuatkan perasaan rendah diri & malu akan menguasai diri kita.


Penyebab utama jeragat walaupun sudah menggunakan pelbagai produk kecantikan :


- Pancaran uv matahari yang menjadikan kelebihan pigmen

- Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung & menopaus
- Gelisah & tidak cukup tidur
- Menggunakan makeup yang tidak berkualiti & bermutu rendah
- Masalah pada limpa

Untuk menghilangkan masalah jeragat, jerawat, kulit kering ramai antara kita berusaha mencari cara untuk menyelesaikan masalah yang mereka hadapi itu. Shaklee telah mencipta Collegen Powder yang akan membuatkan anda merasai kesan perubahan hilangkan masalah wajah anda yang berkurangan hari demi hari dan kulit wajah makin menjadi cantik, gebu, menawan & awet muda. Selain itu, anda juga akan perasan tubuh anda semakin sihat dan bertenaga, jisim tulang dan pergerakan sendi semakin lancar serta rambut dan kuku lebih bersinar dan sihat.
Ni hari ni saya nak share testimoni dari Puan S (dia tak mahu dikenali dan kita harus hormati). Beliau sangat berpuas hati dengan hasil SHAKLEE COLLAGEN POWDER ni.
1) Hilangkan Jeragat
2) Ratakan ton kulit
3) Kecilkan liang pori muka
4) Lembutkan kulit
5) Hilangkan parut, calar
 Testimoni pengguna Collagen Powder- kulit cantik semulajadi selepas 6 minggu menggunakan Collegen Powder Shaklee. Bebas pigmentasi & jeragat. Ni gambar original ya, takde edit-edit..

Kajian klinikal membuktikan ia dapat memperbaiki testur kulit wajah dan menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.
♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan
Faedah tambahan :: menyokong KESIHATAN SESENDI & MENGUATKAN TULANG. Bantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.
Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut berkenaan dengan Collagen Shaklee boleh la calling-calling saya (Ayzza) ditalian 0194582016 atau email : azaflower@yahoo.com


7 Rutin jadikan anda lebih CANTIK

Terdapat 7 rutin yang perlu anda ikuti untuk lebih kelihatan Cantik,

1 ) Membersihkan wajah setiap hari dengan menggunakan cleanser atau pembersih wajah.

2) Memakai Krim pelembap yang mengandungi SPF yang dapat melindungi kulit wajah dari panahan cahaya matahari.

3) Memakai krim pelembap pada waktu malam

4) memakai lipbalm sebelum memakai gincu bibir untuk memastikan bibir sentiasa kelihatan lembap.

5) Memicit bintik hitam dan bintik putih seminggu 2 kali supaya kulit wajah kelihatan bersih dan bebas jerawat.

6) Menyapu seluruh tubuh dengan losyen bandan sesudah mandi untuk menjaga kelembapan kulit tubuh.

7) Menyapu krim anti selulit dengan cara yang sama seperti menyapukan losyen badan.

Monday, December 3, 2012

Hasil terbaik dengan Mk Mineral Powder Foundation

Adakah anda masih tercari-cari bedak asas, foundation dengan tekstur yang halus dan memberi kesan sempurna pada wajah anda?? Harganya tidak membebankan ?? Nah dengan Marykay  Mineral Powder Foundation atau bedak debu yang ringan ini berupaya menutupi garis-garis halus, kekedutan dan ketidaksempurnaan pada wajah anda. 
Penggunaan bedak debu ini membuatkan kulit muka anda kelihatan gebu, lembut dan berseri sepanjang haria...


Bagi saya, selain memakai Mary kay liquid foundation, saya juga pengguna setia Mineral Powder Foundation...selepas pakai Timewise Day Solution dan Timewise Moisturizer, pasti saya akan memakai Mineral POwder Foundation.. 


Dengan harga RM72, anda mampu memperolehinya...



Copyright to Beauty With MK
Designed by Beauty With MK