Rasai kecantikan bersama produk Mary Kay yang dapat membantu menghasilkan kulit muka yang lebih licin, lembut, tegang tanpa pengelupasan. Sekiranya anda ingin mencuba produk Mary Kay, sila hubungi saya (Ayza) di talian 019-4582016 atau email : azaflower@yahoo.com Rasailah sendiri kehebatan produk Mary Kay...

Monday, October 22, 2012

Kenali Mary Kay


Siapakah Mary Kay Ash...?


Mary Kay Ash, pemilik Mary Kay Cosmetics boleh menjadi salah satu kesan paling penting yang meningkatkan kesempatan wanita dalam perniagaan kerana sifat positifnya. Mary Kay Ash mula memasuki dunia marketing dan direct selling dengan brand Stanley Home Products€. Sepanjang kariernya, Mary Kay mendapat pelbagai penghargaan. Dengan perniagaan Mary Kay cosmetics, Mary Kay mampu mengubah taraf hidup jutaan orang. Namun kejayaannya tidak datang begitu saja, suaminya meninggal dunia satu bulan sebelum launching perniagaannya.. namun filosofinya untuk maju dan berjuang tetap ada.

Apa itu Mary Kay?

Ia adalah sebuah syarikat jualan langsung, merupakan salah sebuah syarikat Amerika yang menjual produk penjagaan kulit dan kosmetik terbesar di dunia, sudah wujud sejak tahun 1963 lagi.

Apakah tagline Mary Kay?

Memperkayakan hidup wanita. Namun soalnya sekarang, apakah yang dimaksudkan dengan kaya itu.

Sudah tentulah ia bermakna wang. Kita mendapat keuntungan serta-merta selepas menjual produk Mary Kay. Selain itu, kita mendapat hadiah apabila membeli produk Mary Kay daripada syarikat menerusi kempen bulanan yang diadakan. Bagi ahli baru, mereka mendapat hadiah produk Mary Kay selama enam bulan pertama selepas menyertai Mary Kay apabila membeli dan berjaya mengumpulkan jumlah poin yang ditentukan. Nilai produk ini mencapai ribuan ringgit.

Selain itu, kita berpeluang mendapat hadiah berupa cincin permata selepas berjaya mencapai matlamat yang sudah ditetapkan setiap 3 bulan selama setahun. Hadiah-hadiah ini termasuklah belian peribadi dan kejayaan merekrut BC baru dalam tempoh yang ditetapkan. Hadiah ini disediakan bagi setiap BC yang berjaya. Itu baru hadiah. Namun, apa yang menariknya dalam Mary Kay adalah kejayaan BC meramaikan kawan dan sahabat mereka sendiri. Jika dulu kita tiada kawan, menerusi Mary Kay, kita mendapat ramai kawan baru. BC sentiasa digalakkan supaya menjadi kawan kepada pelanggan mereka. Ini bukan hanya memudahkan mereka menjual, tapi sebenarnya ia adalah bagi memberikan khidmat pelanggan terbaik kepada setiap pelanggan Mary Kay.

Semua BC Mary Kay digalakkan melayan orang lain sebagaimana mereka mahu dilayan. Tentulah kita semua mahu dilayan dengan baik, bukan? 

Mary Kay begitu mementingkan produknya diuji dulu sebelum kita beli. Oleh itu, orang yang ingin bertukar ke produk Mary Kay sebaiknya menghadiri kelas penjagaan produk yang dianjurkan secara percuma. Semasa dalam kelas ini, kita akan diajar bagaimana mencuci wajah dengan betul. Jika kita main taram saja, ditakuti, wajah tidak menjadi sebagaimana sepatutnya. Di antaranya termasuklah terbeli produk yang tidak sesuai, tumbuh jerawat, wajah semakin berkedut dan sebagainya.

Selalunya BC akan menganjurkan pelanggan baru membeli set asas dulu, kemudian baru bertukar ke produk lain. Ini adalah langkah permulaan menstabilkan keadaan kulit.
Selepas kulit lebih stabil, barulah pelanggan beralih ke produk anti-penuaan, produk mencerahkan wajah dan sebagainya.

 BC selalunya akan merekomenkan produk yang benar-benar sesuai dengan mereka. Sekiranya mereka punya masalah yang mahu ditangani segera, BC akan memberi beberapa saranan. 

Mary Kay dijual di 35 buah negara, dan ada seramai 1.8 juta BC seperti saya di seluruh dunia. Ia sudah berada di Malaysia sejak tahun 2000 lagi tetapi ia tidak dijual di kaunter-kaunter atau dipasaraya-pasaraya atau di kedai-kedai.

Wednesday, October 17, 2012

Facial with Marykay

1. Bersihkan solekan anda dengan menggunakan make-up remover. Elakkan guna minyak baby kerana akan menyebabkan timbul biji minyak d wajah anda.



2. Letakkan cleanser muka 5 titik di wajah anda iaitu dahi,hidung,pipi kiri n kanan dan dagu.

3. Dengan menggunakan 3 jari anda iaitu jari hantu,kelingking dan anak jari utk menggosok secara perlahan-lahan membulat ke atas selama beberapa minit.
Cara ini bertujuan utk mengelakkn wajah anda cepat berkedut.




4. Selepas itu ambil span facial yg berwrna kuning/purple (biasa salon pakai) sapu sisa-sisa pencuci muka di wajah anda. Ini bertujuan utk mbuang segala kotoran dan minyak di wajah anda dgn lebih bersih.



5. Sapu mask ke seluruh wajah anda, kecuali dibahagian kelopak mata dan bibir.Tunggu selama 15 minit sehingga mask kering. Selepas itu celup 3 jari anda di dlm air dan gosok spt mencuci muka.Ini bertujuan utk membuang segala sel kulit mati, white dan blakck head yg menyebabkn wajah anda kelihatan kusam.



6. Bilas wajah anda dgn air dan lap dengan kain kering.


7. Sapukan freshner ke seluruh wajah anda


8. Letakkan day solution/ day moisturizer di 5 titik di wajah anda dan sapu secara nipis ke seluruh wajah anda. Ini sgt penting utk mengelakkan kulit daripada kering, cepat berkedut dan naiknya jeragat pada kulit muka anda.





9. Hasilnya...anda akan mendapat kulit muka yang bersih selepas dicuci dan pakai masker dengan betul..



Tuesday, October 16, 2012

Melacep Whitening System Marykay


Kosmetik..? Memang sinonim dengan kaum wanita, perempuan dan gadis. Mana ada perempuan yang tak nak cantik, betul tak..? Set ini adalah sesuai bagi anda yang mempunyai masalah seperti :

1) untuk semua jenis kulit – normal/kering/berminyak atau kombinasi
2) kulit tidak sekata..macam ada peta dimuka…
3) ada bintik-bintik hitam bekas jerawat
4) pigmentasi/jeragat/tompok-tompok hitam
5) kulit yang tiada masalah tapi mau bagi cerah lagi..

6) masalah white dan black head di sekitar batang hidung..
6) perempuan,wanita dan gadis yang begitu ambik berat tentang kecantikan


Produk ni bagus sebab tak mengandungi hidrokuinon seperti kebanyakan produk kecantikan yang banyak dipasaran dan boleh menyebabkan pelbagai implikasi pada kulit. MelaCep Whitening System menggunakan bahan alam semulajadi yang terbaik untuk kulit anda.

Apa itu HIDRUKUINON? Hidrokuinon (Hydroquinone) adalah sejenis bahan penghakis yg mempunyai struktur kimia C6 H6 O2. Nama kimianya ialah '1,4 dihydroxybenzene'. Hidrokuinon yang digunakan dalam kosmetik boleh menyebabkan proses depigmentasi (proses dimana pigmen dibuang dan menyebabkan kulit menjadi cerah). Ini berlaku apabila hidrokuinon menghalang proses penukaran tyrosine kepada dopa dan menghalang proses-proses bolisme yg berkaitan dengan melanin (melanocoyte).

Proses depigmentasi ini adalah proses yg reversible akibat melanin pada kulit di hakis.
Tanpa melanin, kulit kita sebenarnya lemah dan perlu dilindungi daripada cahaya matahari bagi mengelak kemungkinan mendapat kanser kulit. Malangnya, ramai tidak sedar hakikat ini dan ingin membuang bahan berkenaan supaya tampak lebih cantik dan putih..hakikatnya..kulit nampak berbeza antara leher..tangan dan muka... dan paling bahaya dengan pengunaan yang berterusan boleh dapat kanser kulit.

 Set MelaCep Whitening System  ni beserta harganya:

1) FOAMING CLEANSER  (100g)
- Formula berkrim ini bercampur dengan air untuk menanggalkan kotoran dan minyak berlebihan secara lembut

2) FRESHENER/PELEMBAB (100ml)
- Melengkapkan proses membersih, menjadikan kulit berasa segar dan lembut

3) DAY MOISTURIZER WITH SPF15(30ml)
- Melindungi kulit yg terdedah kepada UV pd siang hari dgn formula pelembapan. Potensi formula yg mengandungi askorbil glukosida utk faedah pemutihan dikekalkan dlm pam sifar udara

4) NIGHT CREAM (30g) -Manjakan kulit anda dgn krim mewah ini ketika tidur. Formula yg mengandungi askorbil glukosida ini membekalkan ramuan pencerahan semasa kulit anda memerlukannya utk memulih dan membaharui diri

5) ESSENCE (30ml)
- Serum yg cepat menyerap ini membantu mengembalikan kejernihan kulit. Pembungkusan inovatif memastikan formula yg mengandungi askorbil glukosida berada dlm keadaan sifar udara bagi mengekalkan keberkesanannya.

6) DARK SPOT SERUM RM170(10ml)
- Pembungkusan dgn bebuli penggelek memudahkan pemakaian serum jernih secara langsung pd bintik hitam akan oudar jika di pakai berterusan. Formula yg amat berkesan ini mengandungi askorbil glukosida

7) MASK (85g)
- Masker kaya lembapan ini menjadikan kulit lebih cerah dan berasa lebih lembut dan licin. Ia dapat menanggalkan white dan black head di sekitar hidung.

Memang produk ni mahal tapi kulit kita perlukan KUALITI. Setiap produk melacep boleh tahan sampai 5-6 bulan lamanya.. berbaloilah kalau harga macam tu tp depends on berapa kerap dan berapa banyak anda gunalah. Kalau setiap jam kerja asyik nak cuci muka dengan cleanser je, alamatnya sehari je boleh habis. 


Tetapi bagi anda yang ingin mencuba set melacep boleh memakai basic set sahaja, iaitu dengan mengambil cleanser freshener + day moist + dan night cream  dahulu..so nnti ada bajett boleh ditambah dengan produk Melacep yang lain.. 


Faedahnya:
• Untuk menampilkan kulit yang lebih cerah dan sekata
• Mengurangkan tompok hitam dan mengembalikan penyahwarnaan kulit
• Mengandungi penghalang matahari (SPF), antioksida , ramuan pemutihan, dan penganjalkan kulit.
• Menjernihkan kuit, gloming kulit muka gitu…

- dapat mengurangkan white dan black head

Sunday, October 7, 2012

Testimoni 2

Saya masih pengguna setia produk marykay, syukur alhamdulillah saya begitu berpuas hati dengan perubahan yang saya miliki selama ni.

Skin care yang masih saya guna ialah :

1) Timewise 3-in-1 Cleanser ( Normal to Dry Skin)
2) Timewise Day solution Sunscreen SPF 25
3) TimeWise Moisturizer ( Normal to Dry skin)
4) TimeWise Night Solution
5) Timewise moisture Renewing Gel Mask
5) Botanical Formula 2 - Mask
6) TimeWise Targeted Action Eye Revitalizer
7) TimeWise Microdermabrasion Step 1 and 2
8) Makeup remover 





Kalau ade sesiapa yang dah menggunakan skin care Mary Kay mesti rasa seronok
untuk terus menggunakan produk-produk lain dari brand Marykay termasuklah barangan make up Mary Kay. ni adalah kosmetik yang saya guna semenjak mengenali MK 


Kosmetics :
1) Timewise Luminous-ware liquid foundation (Ivory 3)
2) Mary Kay Sheer Mineral Pressed Powder ( Ivory 200)
3) Mineral Powerder foundatin ( kalau tak pakai liquid foundation saya pakai mineral powder foundation)
4) Cream Lipstick (sunset)
5) Mineral Cheek color
6) Eye liner
6) Marykay Brush collection







Di samping itu, tahukan anda semua PUNCA masalah jerawat,jeragat,bintik hitam, kulit tidak sekata dan kulit kering berpunca dari dalaman badan kita?? Kenapa saya cakap macam tu kerana ia pernah berlaku pada diri saya..di mana sebenarnya saya ni jenis kulit sensitif, tersalah makan akan naik jerawat, dan gatal2 dibahagian hidung dan mata tp alhmadulillah semenjak saya mengambil supplement shaklee, wajah saya makin nampak perubahannya..kegatalan dibahagian mata dan hiduh pun kurang...hampir 3 bulan saya mengambil supplement shaklee iaitu 



Di antara kelebihan supplement SHaklee : 

B-complex – Mengandungi 8 kumpulan vitamin B yang melengkapi antara satu sama lain. Ianya membantu untuk mengekalkan tona kulit yang sihat. Umum mengetahui yang B-complex sangat berguna untuk mengawal stress dan membuatkan kita jadi gembira serta tenang. Jangan lupa yang stress adalah punca kepada masalah serius kulit berjerawat.

Vitamin C – antikoksidan yang berfungsi untuk melindungi antioksidan lain. Ianya juga bertindak melambatkan proses kerosakan oleh radikal bebas yang menjadi punca kemusnahan kolagen serta masalah kulit kering, kedut serta garis penuaan. Vitamin C juga bertindak melindung dan membaiki kulit. Selain itu, Vitamin C adalah bahan utama dalam sintesis kolagen.

Vitamin E – Merupakan antioksidan yang powerful dan tidak dapat dihasilkan oleh badan. Bertindak meneutralkan radikal bebas serta mencegah proses penuaan daripada berlaku. Kajian menunjukkan pengambilan vitamin E untuk jangka panjang akan dapat mengurangkan sunburn akibat dedahan
 kepada sinaran UVB. Oppss, jangan salah sangka yang anda akan selamat daripada dibakar matahari dengan mengambil vitamin E atau lotion mengandungi Vitamin E. 
Cuma ianya akan membantu untuk mendapatkan kulit yang sihat jika mengambil vitamin antioksidan secukupnya. Selain 3 vitamin di atas, pengambilan set ini bersama-sama dengan GLA complex dan Energizing Soy Protein (ESP) sangat disarankan.

ESP -SOYA PROTEIN ISOLATE POWDER  – diperbuat daripada non-GMO (genetically modified organism) soya yang lengkap dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Sel kita diperbuat daripada protein dan ESP membantu untuk menghasilkan sel yang sihat, menggantikan sel kulit yang sudah mati serta membaiki struktur kulit semula. Ia juga membantu dalam menghilangkan parut jerawat dan jeragat di muka. Nota : ESP membantu penyerapan vitamin lain dengan LEBIH CEPAT berbanding tanpa pengambilannya.

GLA complex – Gamma-Linolenic Acid adalah asid lemak omega-6 di mana badan akan menukar kepada bahan untuk mengurangkan inflamasi (keradangan).  Berdasarkan testimony pengguna, kulit mereka menjadi lebih lembab dan masalah jeragat juga berkurangan.**

Saya juga Shaklee Independent Distributor, so sekiranya anda berminat untuk mencuba supplement SHaklee, boleh hubungi saya di talian 0194582016..

Thursday, October 4, 2012

Gambar Raya 2012

gambar ni di ambil semasa beraya di rumah bapak saudaraku di Kuala Tengganu tapi yang menyedihkan..betul2 dibatang hidungku ada kesan parut...parut cakaran oleh syamil, anak saudaraku...jenuh juga nak hilang kalau ada kesan parut kat muka kan..sabar je lah...kenangan tau., bukan parut jerawat tau..




Wednesday, October 3, 2012

Hollywood Mystique


Musim ini, wanita boleh menyerlahkan gaya femme fatale Hollywood dan perasaan kejelitaan yang penuh berkeyakinan. Ianya tentang mengubah pemalu kepada jelitawan anggun dengan koleksi warna Edisi Terhad Hollywood Mystique yang mengagumkan oleh Mary Kay.






Monday, October 29, 2012

Monday, October 22, 2012

Kenali Mary Kay


Siapakah Mary Kay Ash...?


Mary Kay Ash, pemilik Mary Kay Cosmetics boleh menjadi salah satu kesan paling penting yang meningkatkan kesempatan wanita dalam perniagaan kerana sifat positifnya. Mary Kay Ash mula memasuki dunia marketing dan direct selling dengan brand Stanley Home Products€. Sepanjang kariernya, Mary Kay mendapat pelbagai penghargaan. Dengan perniagaan Mary Kay cosmetics, Mary Kay mampu mengubah taraf hidup jutaan orang. Namun kejayaannya tidak datang begitu saja, suaminya meninggal dunia satu bulan sebelum launching perniagaannya.. namun filosofinya untuk maju dan berjuang tetap ada.

Apa itu Mary Kay?

Ia adalah sebuah syarikat jualan langsung, merupakan salah sebuah syarikat Amerika yang menjual produk penjagaan kulit dan kosmetik terbesar di dunia, sudah wujud sejak tahun 1963 lagi.

Apakah tagline Mary Kay?

Memperkayakan hidup wanita. Namun soalnya sekarang, apakah yang dimaksudkan dengan kaya itu.

Sudah tentulah ia bermakna wang. Kita mendapat keuntungan serta-merta selepas menjual produk Mary Kay. Selain itu, kita mendapat hadiah apabila membeli produk Mary Kay daripada syarikat menerusi kempen bulanan yang diadakan. Bagi ahli baru, mereka mendapat hadiah produk Mary Kay selama enam bulan pertama selepas menyertai Mary Kay apabila membeli dan berjaya mengumpulkan jumlah poin yang ditentukan. Nilai produk ini mencapai ribuan ringgit.

Selain itu, kita berpeluang mendapat hadiah berupa cincin permata selepas berjaya mencapai matlamat yang sudah ditetapkan setiap 3 bulan selama setahun. Hadiah-hadiah ini termasuklah belian peribadi dan kejayaan merekrut BC baru dalam tempoh yang ditetapkan. Hadiah ini disediakan bagi setiap BC yang berjaya. Itu baru hadiah. Namun, apa yang menariknya dalam Mary Kay adalah kejayaan BC meramaikan kawan dan sahabat mereka sendiri. Jika dulu kita tiada kawan, menerusi Mary Kay, kita mendapat ramai kawan baru. BC sentiasa digalakkan supaya menjadi kawan kepada pelanggan mereka. Ini bukan hanya memudahkan mereka menjual, tapi sebenarnya ia adalah bagi memberikan khidmat pelanggan terbaik kepada setiap pelanggan Mary Kay.

Semua BC Mary Kay digalakkan melayan orang lain sebagaimana mereka mahu dilayan. Tentulah kita semua mahu dilayan dengan baik, bukan? 

Mary Kay begitu mementingkan produknya diuji dulu sebelum kita beli. Oleh itu, orang yang ingin bertukar ke produk Mary Kay sebaiknya menghadiri kelas penjagaan produk yang dianjurkan secara percuma. Semasa dalam kelas ini, kita akan diajar bagaimana mencuci wajah dengan betul. Jika kita main taram saja, ditakuti, wajah tidak menjadi sebagaimana sepatutnya. Di antaranya termasuklah terbeli produk yang tidak sesuai, tumbuh jerawat, wajah semakin berkedut dan sebagainya.

Selalunya BC akan menganjurkan pelanggan baru membeli set asas dulu, kemudian baru bertukar ke produk lain. Ini adalah langkah permulaan menstabilkan keadaan kulit.
Selepas kulit lebih stabil, barulah pelanggan beralih ke produk anti-penuaan, produk mencerahkan wajah dan sebagainya.

 BC selalunya akan merekomenkan produk yang benar-benar sesuai dengan mereka. Sekiranya mereka punya masalah yang mahu ditangani segera, BC akan memberi beberapa saranan. 

Mary Kay dijual di 35 buah negara, dan ada seramai 1.8 juta BC seperti saya di seluruh dunia. Ia sudah berada di Malaysia sejak tahun 2000 lagi tetapi ia tidak dijual di kaunter-kaunter atau dipasaraya-pasaraya atau di kedai-kedai.

Wednesday, October 17, 2012

Facial with Marykay

1. Bersihkan solekan anda dengan menggunakan make-up remover. Elakkan guna minyak baby kerana akan menyebabkan timbul biji minyak d wajah anda.



2. Letakkan cleanser muka 5 titik di wajah anda iaitu dahi,hidung,pipi kiri n kanan dan dagu.

3. Dengan menggunakan 3 jari anda iaitu jari hantu,kelingking dan anak jari utk menggosok secara perlahan-lahan membulat ke atas selama beberapa minit.
Cara ini bertujuan utk mengelakkn wajah anda cepat berkedut.




4. Selepas itu ambil span facial yg berwrna kuning/purple (biasa salon pakai) sapu sisa-sisa pencuci muka di wajah anda. Ini bertujuan utk mbuang segala kotoran dan minyak di wajah anda dgn lebih bersih.



5. Sapu mask ke seluruh wajah anda, kecuali dibahagian kelopak mata dan bibir.Tunggu selama 15 minit sehingga mask kering. Selepas itu celup 3 jari anda di dlm air dan gosok spt mencuci muka.Ini bertujuan utk membuang segala sel kulit mati, white dan blakck head yg menyebabkn wajah anda kelihatan kusam.



6. Bilas wajah anda dgn air dan lap dengan kain kering.


7. Sapukan freshner ke seluruh wajah anda


8. Letakkan day solution/ day moisturizer di 5 titik di wajah anda dan sapu secara nipis ke seluruh wajah anda. Ini sgt penting utk mengelakkan kulit daripada kering, cepat berkedut dan naiknya jeragat pada kulit muka anda.





9. Hasilnya...anda akan mendapat kulit muka yang bersih selepas dicuci dan pakai masker dengan betul..



Tuesday, October 16, 2012

Melacep Whitening System Marykay


Kosmetik..? Memang sinonim dengan kaum wanita, perempuan dan gadis. Mana ada perempuan yang tak nak cantik, betul tak..? Set ini adalah sesuai bagi anda yang mempunyai masalah seperti :

1) untuk semua jenis kulit – normal/kering/berminyak atau kombinasi
2) kulit tidak sekata..macam ada peta dimuka…
3) ada bintik-bintik hitam bekas jerawat
4) pigmentasi/jeragat/tompok-tompok hitam
5) kulit yang tiada masalah tapi mau bagi cerah lagi..

6) masalah white dan black head di sekitar batang hidung..
6) perempuan,wanita dan gadis yang begitu ambik berat tentang kecantikan


Produk ni bagus sebab tak mengandungi hidrokuinon seperti kebanyakan produk kecantikan yang banyak dipasaran dan boleh menyebabkan pelbagai implikasi pada kulit. MelaCep Whitening System menggunakan bahan alam semulajadi yang terbaik untuk kulit anda.

Apa itu HIDRUKUINON? Hidrokuinon (Hydroquinone) adalah sejenis bahan penghakis yg mempunyai struktur kimia C6 H6 O2. Nama kimianya ialah '1,4 dihydroxybenzene'. Hidrokuinon yang digunakan dalam kosmetik boleh menyebabkan proses depigmentasi (proses dimana pigmen dibuang dan menyebabkan kulit menjadi cerah). Ini berlaku apabila hidrokuinon menghalang proses penukaran tyrosine kepada dopa dan menghalang proses-proses bolisme yg berkaitan dengan melanin (melanocoyte).

Proses depigmentasi ini adalah proses yg reversible akibat melanin pada kulit di hakis.
Tanpa melanin, kulit kita sebenarnya lemah dan perlu dilindungi daripada cahaya matahari bagi mengelak kemungkinan mendapat kanser kulit. Malangnya, ramai tidak sedar hakikat ini dan ingin membuang bahan berkenaan supaya tampak lebih cantik dan putih..hakikatnya..kulit nampak berbeza antara leher..tangan dan muka... dan paling bahaya dengan pengunaan yang berterusan boleh dapat kanser kulit.

 Set MelaCep Whitening System  ni beserta harganya:

1) FOAMING CLEANSER  (100g)
- Formula berkrim ini bercampur dengan air untuk menanggalkan kotoran dan minyak berlebihan secara lembut

2) FRESHENER/PELEMBAB (100ml)
- Melengkapkan proses membersih, menjadikan kulit berasa segar dan lembut

3) DAY MOISTURIZER WITH SPF15(30ml)
- Melindungi kulit yg terdedah kepada UV pd siang hari dgn formula pelembapan. Potensi formula yg mengandungi askorbil glukosida utk faedah pemutihan dikekalkan dlm pam sifar udara

4) NIGHT CREAM (30g) -Manjakan kulit anda dgn krim mewah ini ketika tidur. Formula yg mengandungi askorbil glukosida ini membekalkan ramuan pencerahan semasa kulit anda memerlukannya utk memulih dan membaharui diri

5) ESSENCE (30ml)
- Serum yg cepat menyerap ini membantu mengembalikan kejernihan kulit. Pembungkusan inovatif memastikan formula yg mengandungi askorbil glukosida berada dlm keadaan sifar udara bagi mengekalkan keberkesanannya.

6) DARK SPOT SERUM RM170(10ml)
- Pembungkusan dgn bebuli penggelek memudahkan pemakaian serum jernih secara langsung pd bintik hitam akan oudar jika di pakai berterusan. Formula yg amat berkesan ini mengandungi askorbil glukosida

7) MASK (85g)
- Masker kaya lembapan ini menjadikan kulit lebih cerah dan berasa lebih lembut dan licin. Ia dapat menanggalkan white dan black head di sekitar hidung.

Memang produk ni mahal tapi kulit kita perlukan KUALITI. Setiap produk melacep boleh tahan sampai 5-6 bulan lamanya.. berbaloilah kalau harga macam tu tp depends on berapa kerap dan berapa banyak anda gunalah. Kalau setiap jam kerja asyik nak cuci muka dengan cleanser je, alamatnya sehari je boleh habis. 


Tetapi bagi anda yang ingin mencuba set melacep boleh memakai basic set sahaja, iaitu dengan mengambil cleanser freshener + day moist + dan night cream  dahulu..so nnti ada bajett boleh ditambah dengan produk Melacep yang lain.. 


Faedahnya:
• Untuk menampilkan kulit yang lebih cerah dan sekata
• Mengurangkan tompok hitam dan mengembalikan penyahwarnaan kulit
• Mengandungi penghalang matahari (SPF), antioksida , ramuan pemutihan, dan penganjalkan kulit.
• Menjernihkan kuit, gloming kulit muka gitu…

- dapat mengurangkan white dan black head

Sunday, October 7, 2012

Testimoni 2

Saya masih pengguna setia produk marykay, syukur alhamdulillah saya begitu berpuas hati dengan perubahan yang saya miliki selama ni.

Skin care yang masih saya guna ialah :

1) Timewise 3-in-1 Cleanser ( Normal to Dry Skin)
2) Timewise Day solution Sunscreen SPF 25
3) TimeWise Moisturizer ( Normal to Dry skin)
4) TimeWise Night Solution
5) Timewise moisture Renewing Gel Mask
5) Botanical Formula 2 - Mask
6) TimeWise Targeted Action Eye Revitalizer
7) TimeWise Microdermabrasion Step 1 and 2
8) Makeup remover 





Kalau ade sesiapa yang dah menggunakan skin care Mary Kay mesti rasa seronok
untuk terus menggunakan produk-produk lain dari brand Marykay termasuklah barangan make up Mary Kay. ni adalah kosmetik yang saya guna semenjak mengenali MK 


Kosmetics :
1) Timewise Luminous-ware liquid foundation (Ivory 3)
2) Mary Kay Sheer Mineral Pressed Powder ( Ivory 200)
3) Mineral Powerder foundatin ( kalau tak pakai liquid foundation saya pakai mineral powder foundation)
4) Cream Lipstick (sunset)
5) Mineral Cheek color
6) Eye liner
6) Marykay Brush collection







Di samping itu, tahukan anda semua PUNCA masalah jerawat,jeragat,bintik hitam, kulit tidak sekata dan kulit kering berpunca dari dalaman badan kita?? Kenapa saya cakap macam tu kerana ia pernah berlaku pada diri saya..di mana sebenarnya saya ni jenis kulit sensitif, tersalah makan akan naik jerawat, dan gatal2 dibahagian hidung dan mata tp alhmadulillah semenjak saya mengambil supplement shaklee, wajah saya makin nampak perubahannya..kegatalan dibahagian mata dan hiduh pun kurang...hampir 3 bulan saya mengambil supplement shaklee iaitu 



Di antara kelebihan supplement SHaklee : 

B-complex – Mengandungi 8 kumpulan vitamin B yang melengkapi antara satu sama lain. Ianya membantu untuk mengekalkan tona kulit yang sihat. Umum mengetahui yang B-complex sangat berguna untuk mengawal stress dan membuatkan kita jadi gembira serta tenang. Jangan lupa yang stress adalah punca kepada masalah serius kulit berjerawat.

Vitamin C – antikoksidan yang berfungsi untuk melindungi antioksidan lain. Ianya juga bertindak melambatkan proses kerosakan oleh radikal bebas yang menjadi punca kemusnahan kolagen serta masalah kulit kering, kedut serta garis penuaan. Vitamin C juga bertindak melindung dan membaiki kulit. Selain itu, Vitamin C adalah bahan utama dalam sintesis kolagen.

Vitamin E – Merupakan antioksidan yang powerful dan tidak dapat dihasilkan oleh badan. Bertindak meneutralkan radikal bebas serta mencegah proses penuaan daripada berlaku. Kajian menunjukkan pengambilan vitamin E untuk jangka panjang akan dapat mengurangkan sunburn akibat dedahan
 kepada sinaran UVB. Oppss, jangan salah sangka yang anda akan selamat daripada dibakar matahari dengan mengambil vitamin E atau lotion mengandungi Vitamin E. 
Cuma ianya akan membantu untuk mendapatkan kulit yang sihat jika mengambil vitamin antioksidan secukupnya. Selain 3 vitamin di atas, pengambilan set ini bersama-sama dengan GLA complex dan Energizing Soy Protein (ESP) sangat disarankan.

ESP -SOYA PROTEIN ISOLATE POWDER  – diperbuat daripada non-GMO (genetically modified organism) soya yang lengkap dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Sel kita diperbuat daripada protein dan ESP membantu untuk menghasilkan sel yang sihat, menggantikan sel kulit yang sudah mati serta membaiki struktur kulit semula. Ia juga membantu dalam menghilangkan parut jerawat dan jeragat di muka. Nota : ESP membantu penyerapan vitamin lain dengan LEBIH CEPAT berbanding tanpa pengambilannya.

GLA complex – Gamma-Linolenic Acid adalah asid lemak omega-6 di mana badan akan menukar kepada bahan untuk mengurangkan inflamasi (keradangan).  Berdasarkan testimony pengguna, kulit mereka menjadi lebih lembab dan masalah jeragat juga berkurangan.**

Saya juga Shaklee Independent Distributor, so sekiranya anda berminat untuk mencuba supplement SHaklee, boleh hubungi saya di talian 0194582016..

Thursday, October 4, 2012

Gambar Raya 2012

gambar ni di ambil semasa beraya di rumah bapak saudaraku di Kuala Tengganu tapi yang menyedihkan..betul2 dibatang hidungku ada kesan parut...parut cakaran oleh syamil, anak saudaraku...jenuh juga nak hilang kalau ada kesan parut kat muka kan..sabar je lah...kenangan tau., bukan parut jerawat tau..




Wednesday, October 3, 2012

Hollywood Mystique


Musim ini, wanita boleh menyerlahkan gaya femme fatale Hollywood dan perasaan kejelitaan yang penuh berkeyakinan. Ianya tentang mengubah pemalu kepada jelitawan anggun dengan koleksi warna Edisi Terhad Hollywood Mystique yang mengagumkan oleh Mary Kay.






Copyright to Beauty With MK
Designed by Beauty With MK